DOLAR 34,1214 0.03%
EURO 38,1524 -0.06%
ALTIN 2.919,710,19
BITCOIN %
İstanbul
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Çalışanlarından “Vergide Adalet” Talebi

Sağlık Çalışanlarından “Vergide Adalet” Talebi

ABONE OL
Eylül 25, 2024 11:57
Sağlık Çalışanlarından “Vergide Adalet” Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana Tabip Odası ve SES Adana Şube’nin öncülüğünde, sağlık çalışanları 29 haftadır “Vergide Adalet” talebiyle eylemlerine devam ediyor. Bugün, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü, Adana’daki sağlık merkezleri önünde gerçekleştirilen eylemde açıklamayı SES Adana Şube Eş Başkanı Erol Eren yaptı. Eylemde, özellikle Sayıştay’ın raporuna dayanarak kamu kaynaklarının adaletsiz ve usulsüz harcanmasına dikkat çekildi. Erol Eren, sağlık çalışanlarının haklı taleplerini dile getirerek, hükümetin vergi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Erol Eren, Sayıştay’ın 2023 yılına ilişkin raporuna atıfta bulunarak kamu idarelerinin kaynakları nasıl usulsüz kullandıklarını vurguladı. Rapora göre:

Dernek, vakıf ve kurumlara yapılan yardımlara ilişkin bilgilerin paylaşılmadığı,

Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 1555 banka hesabının Sayıştay’a bildirilmediği,

86 idarenin tahsis edilen ödeneklerin dışında kullanılan kaynaklara dair bilgi paylaşmadığı ifade edildi.

Bu bulgular, sağlık çalışanlarının mücadelesinin neden bu kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Eylemde, çalışanlardan alınan yüksek vergilerin adaletsizliğine dikkat çekildi. Özellikle, yüksek gelir elde eden kesimlerin vergi kaçırdığına, çalışanların ise büyük bir vergi yükü altında ezildiğine vurgu yapıldı. Gelir İdaresi’nin verilerine göre, 2021-2023 yılları arasında yapılan tekne ve yat satışlarında büyük miktarda vergi kaybı tespit edildiği dile getirildi. 15 bin gerçek kişi ve 1527 şirketin vergi beyanları ile gerçek satış fiyatları arasındaki farklar sonucunda 1.4 milyar liralık kayıt dışı hasılat elde edildiği bildirildi.

Erol Eren, “Çalışanlar, vergi kaçıranların her gün bir yenisini öğreniyor ama hükümet zaten hepsini gayet iyi tanıyor!” diyerek durumu özetledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Kayıt dışılıkla mücadelemiz hız kesmiyor” şeklindeki açıklamasını eleştiren Eren, hükümetin çalışanların yüküne değinmeyerek, düşük gelirli halkı görmezden geldiğini ifade etti.

Eylemde dile getirilen en önemli taleplerden biri, çalışanlardan alınan %35’lik vergi kesintisinin %15’e düşürülmesi oldu. Sağlık çalışanları, sabit gelirli kesimlerin üzerinde oluşturulan ağır vergi yükünün adaletsiz olduğunu ve bu politikanın değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.



TTB MK Üyelerinden Adana Tabip Odasına Ziyaret

Editör: Murat BERHUN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r