DOLAR 34,1836 0.13%
EURO 38,0747 -0.47%
ALTIN 2.929,98-0,10
BITCOIN %
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdal Can Alkoçlar: Londra Bölgesinde COVID-19 Vakası Sıklığı Artıyor

Erdal Can Alkoçlar: Londra Bölgesinde COVID-19 Vakası Sıklığı Artıyor

ABONE OL
Eylül 26, 2024 09:17
Erdal Can Alkoçlar: Londra Bölgesinde COVID-19 Vakası Sıklığı Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL



Sağlık Çalışanlarından “Vergide Adalet” Talebi

Salı günü yayınlanan viral enfeksiyon verileri, kurumlarda sekiz yeni salgın bildirilmesi ve geçen hafta ortalama 31 kişinin hastaneye kaldırılmasıyla vakalarda istikrarlı bir artış olduğunu gösteriyor. Sağlık birimi, Ağustos ayının sonundan bu yana dört kişinin öldüğünü söylüyor.

“COVID-19 artık bölgemizde, Kanada’da ve dünyada endemik olarak adlandırdığımız bir şey. Pandemiden önce, Kasım ayının başından Mart ayının sonuna kadar olan dönemi grip sezonu olarak kabul ederdik. Şimdi gördüğümüz şey, solunum mevsiminin potansiyel olarak biraz daha erken başlaması,” dedi MLHU’nun geçici sağlık görevlisi Dr. Joanne Kearon.

Kearon’a göre COVID-19 için pozitif çıkan kişilerin yüzdesi şu anda çok yüksek kabul ediliyor. Test edilen kişilerin dörtte biri pozitif çıkıyor, ancak test edilen kişi sayısı salgının en yoğun olduğu döneme göre çok daha az, testlerin çoğu hastanede yatan kişiler veya salgınlarla ilişkili kişiler için yapılıyor, dedi.

Kearon, solunum yolu virüsü sezonunun potansiyel olarak daha erken gerçekleşmesinin yanı sıra sağlık tesislerindeki salgınların daha sık yaşandığını söyledi.

Konuyla ilgili görüş rica ettiğimiz Sağlık Sektörü Temsilcilerinden Erdal Can Alkoçlar:”Pandemiden önce, yaz boyunca uzun süreli bakım evlerinde ve emeklilik evlerinde [solunum yolu virüsü] salgınları görmezdik. Neredeyse bir yaz tatili gibi,” dedi.

Erdal Can Alkoçlar ayrıca :”COVID-19 salgınları yaz boyunca bu solunum yolu sezonundan daha düşük bir oranda devam etti, ancak devam ettiler ve tekrar artmaya başladıklarını görüyoruz.” diye belirtti.

Virüs geçen yıl bu zamanlarda geri döndü, daha soğuk kış havasında zirveye ulaştı ve ardından ilkbaharda yavaş yavaş azaldı. Ontario şu anda diğer eyaletler gibi Sağlık Kanada’nın en son aşıyı yayınlamasını bekliyor. Eyaletteki tüm sağlık birimlerine, 1 Eylül’de kalan XBB aşısı stoklarını geri çekmeleri ve imha etmeleri talimatı verildi.

Editör: Murat BERHUN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r