DOLAR 34,1273 -0.03%
EURO 38,1289 0.54%
ALTIN 2.909,230,84
BITCOIN %
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anadolu Mahallesi’nde Korkulu Anlar: Elektrik Kabloları Ateş Attı ve Patladı

Anadolu Mahallesi’nde Korkulu Anlar: Elektrik Kabloları Ateş Attı ve Patladı

ABONE OL
Temmuz 22, 2024 10:03
Anadolu Mahallesi’nde Korkulu Anlar: Elektrik Kabloları Ateş Attı ve Patladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5ocakgazetesi.com

Mahalle sakinlerinin ifadesine göre, akşam saatlerinde aniden elektrik kablolarında kıvılcımlar çıkmaya başladı. Kısa bir süre sonra kablolardan ateş atmaya ve patlamalar meydana gelmeye başladı. Panik içinde kalan vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ve elektrik dağıtım şirketine bildirdi.

Artan Elektrik Kullanımı Etkili Oldu

Uzmanlar, son günlerde artan sıcaklıklarla birlikte klima kullanımının yoğunlaştığını ve bunun elektrik şebekesi üzerinde aşırı yüklenmeye neden olduğunu belirtti. Mahalledeki elektrik kablolarının bu yükü taşıyamayarak arızalandığı ve patlamalara yol açtığı tespit edildi.



CHP’li 14 Büyükşehir Belediyesinden ‘Orman Yangınları ve Çevre Felaketleri’ Toplantısı

Vatandaşların Anlatımları

Olayın tanığı olan mahalle sakini, “Akşam yemeği hazırlıyorduk, birden elektrikler gidip geldi ve ardından büyük bir patlama sesi duyduk. Kablolardan ateş çıkıyordu, çok korktuk” şeklinde konuştu. Bir diğelekktriker mahalle sakini ise, “Kabloların ateş atması ve patlaması bizi çok korkuttu, hemen dışarı çıkıp yetkilileri aradık” dedi.

Yetkililer Harekete Geçti

Olayın bildirilmesinin ardından hızla bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri, yangın tehlikesine karşı önlem aldı. Elektrik dağıtım şirketi ise arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürdü. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için vatandaşları klima kullanımı konusunda dikkatli olmaları ve aşırı yüklenmeden kaçınmaları konusunda uyardı.

Önlemler Alınıyor

Elektrik dağıtım şirketi yetkilileri, mahalledeki elektrik altyapısının gözden geçirileceğini ve gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılacağını belirtti. Ayrıca, sıcak havaların devam etmesi durumunda vatandaşların elektrik kullanımını dikkatli bir şekilde yönetmeleri gerektiği vurgulandı.

Editör: Murat BERHUN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r